Acteren & Regisseren.

Je kan het meisje uit de toneelschool halen, maar de toneelschool niet uit het meisje.

Ik wil je casten

Ik ben te groot voor succes. Letterlijk. Ik ben 1.78m

Acteren.

Vanaf mijn start als 14 jarige op de Concordia jeugd theaterschool in Enschede, was ik niet meer te stoppen.

Na mijn middelbare school belande ik na een auditie op Chichester College, bij de zuidkust van Engeland waar ik tijdens mijn opleiding de 'Golden medal in Acting Solo' behaalde bij L.A.M.D.A. en na mijn afstuderen de International Drama award tijdens de Ceremony of achievements ontving voor hoogste cijfers ooit behaald destijds door een internationale student binnen de theateropleiding.

Vervolgens werd ik aangenomen op de London School of Language and Drama waar ik mocht optreden in het prestigieuze West End.

Regisseren.

Na mijn afstuderen heb ik ruim 8 jaar als freelance Casting Director gewerkt voor o.a. John Doornik Casting, Bonkers, First on Mars en East Indy Casting. Voor het afnemen van audities bereid ik mij altijd zeer grondig voor door in de tekst te duiken, opzoek naar de ruimte en diepere laag.

Als regisseur ligt mijn focus op klein spel, dat zo dicht mogelijk bij de acteur ligt. Humor en drama zijn afhankelijk van geloofwaardigheid, herkenbaarheid en timing. Daarbij moedig ik acteurs altijd aan om buiten de lijntjes te denken en binnen zichzelf te blijven.

"Acting is not about being someone different, it's about finding the similarity in what is apparently different, then finding myself in there"

-Meryl Streep

Een greep uit het acteren:

Stand Up Comedy:

Klanten.

Theater Orpheus

C

John Doornik Casting