Acteren & Regisseren.

Wees maar jezelf, dan doe je al alsof genoeg.

Ik wil je casten

Ik ben te groot voor succes. Letterlijk. Ik ben 1.78m

Acteren.

Als actrice zoek ik naar de herkenbaarheid in het onbegrijpelijke, om vanuit daar zo dicht mogelijk bij het menselijke te komen en blijven. Veelal zit de kern van de scène in de tekst of de situatie zelf en zijn timing en de realiteit het vergrootglas van de humor of ernst. Vanaf mijn start als 14 jarige op de Concordia jeugd theaterschool in Enschede, was ik niet meer te stoppen.

Na mijn middelbare school belande ik na een auditie op Chichester College, bij de zuidkust van Engeland waar ik tijdens mijn opleiding de 'Golden medal in Acting Solo' behaalde bij L.A.M.D.A. en na mijn afstuderen de International Drama award tijdens de Ceremony of achievements ontving voor hoogste cijfers ooit behaald destijds door een internationale student binnen de theateropleiding.

Vervolgens werd ik aangenomen op de London School of Language and Drama waar mijn character study grade 4 haalde bij Guildhall en voor mijn afstuderen mocht optreden in het prestigieuze West End.

Regisseren.

Na mijn afstuderen heb ik ruim 8 jaar als freelance Casting Director gewerkt voor o.a. John Doornik Casting, Bonkers, First on Mars en East Indy Casting. Voor het afnemen van audities bereid ik mij altijd zeer grondig voor door in de tekst te duiken, opzoek naar de ruimte en diepere laag.

Als regisseur ligt mijn focus op klein spel, dat zo dicht mogelijk bij de acteur ligt. Humor en drama zijn afhankelijk van geloofwaardigheid, herkenbaarheid en timing. Daarbij moedig ik acteurs altijd aan om buiten de lijntjes te denken en binnen zichzelf te blijven.

Naast Castings afnemen geef ik ook workshops

"Acting is not about being someone different, it's about finding the similarity in what is apparently different, then finding myself in there"

-Meryl Streep

Een greep uit het acteren:

Stand Up Comedy:

Klantenliefde.

Tamar Tieleman is dedicated, disciplined, eager to learn & challenging; made me recalibrate what I thought were incontrovertible truths. I learnt more from her than she did from me.

Marcus Bennison (Drama teacher at Chichester College)

“Ik heb altijd heel fijn samengewerkt met Tamar. Ze bereidt zich grondig voor en werkt met veel ruimte en respect voor de acteurs.”

Marloes Moolenaar

(Eigenaar East Indy Casting)

“Wat ik zo bewonder aan Tamar is haar unieke kijk op het leven. Daardoor zetten mensen stappen die ze nooit hadden verwacht. Tamar is een veelzijdig talent met ook nog eens een heerlijk karakter”

Jessica Zeylmaker

(Actrice, Regisseur en mede eigenaar Theater Vooropleiding Amersfoort)

Klanten.

East Indy Casting

Theater Orpheus

C

John Doornik Casting

First on Mars

Bonkers

C

Theater Vooropleiding Amersfoort