Wat speelt er.

Lees hier nieuws, updates en opvallende gebeurtenissen.

Ik heb een leuke klus voor je 

"I don't know where I'm going from here, but I promise you I won't bore you" - David Bowie

Nile Rogers.

De eer was aan mij om voor Pennies from heaven een Q&A met muziek legend Nile Rogers te moderaten. In Paleis Soestdijk streken allerlei componisten neer om voor zijn concert in een intieme zaal te luisteren naar de waanzinnige anekdotes van de man die met elk pop icoon gewerkt heeft. Uiteraard was er ook ruimte voor vragen uit het publiek.

MUSEUMNACHT.

Art Rocks is een organisatie die kruisbestuivingen aanjaagt tussen verschillende kunstvormen en met name tussen beeldende kunst en muziek.

Om het jaar werden de afgelopen 10 jaar beginnende muzikanten gevraagd een lied te maken geïnspireerd door een bekend kunstwerk. De mooiste vertalingen traden bij de kunstwerken in de musea op en de winnaars van elk museum gingen de strijd aan in Paradiso.

Om het 10 jarig bestaan te vieren stonden 3 oud deelnemers in het Boijmans van Beuningen depot tijdens de Museumnacht van Rotterdam en aan mij de eer dit alles in goede banen te leiden als presentatrice.

Muziek van Kees, Yoeri en Pyke. Kunst colleges door Cathelijne Blok. Loes Faber over haar boek "Ik ben mijn muze".

Audiotour.

Voor de expositie "Snapshot of Antiquity" in Hermitage Amsterdam, is een audiotour gemaakt vanuit personages die te zien zijn op de schilderijen. Een ontzettend leuke voice over klus, die vraagt om stem acteren: iets dat mijn passies voor voice over werk en acteren samenbrengt!

De vrouwelijke rollen in de Engelse audiotour zijn ingesproken door mij. Vooraf loop ik met regisseur Huub Krom van OORbit studio de tekst altijd eens door, waarna we tekstanalyse erop loslaten, om het vervolgens met zijn regie aanwijzingen op te nemen.

Dagvoorzitter.

Voor de jaarlijkse bijeenkomst van de VSV Verloskundig Samenwerkingsverbond Zaanstreek mocht ik dagvoorzitter zijn. Met een avondvullend programma rondom het thema 'Client Centraal" waren er prachtige seminars over hoe cultuursensitief te werk te gaan, het reduceren van bevaltrauma en hoe je zorg kunt bieden buiten buiten de richtlijnen. Zeer inspirerend evenement om deel van uit te mogen maken.

Audiotour.

In samenwerking met The National Portrait Gallery in Londen en de Dutch National Portrait Gallery brengt Hermitage Amsterdam de tentoonstelling "Love Stories".

De mooiste schilderijen en fotografie over muzen, verboden liefdes, vrije liefde, koninklijke liefde, creatieve koppels, liefde voor de kunst... kortom: LIEFDE!

Voor de audiotour mocht ik de Nederlandse en Engelse voice over verzorgen: een ontzettend leuke klus met ontzettend leuke mensen!

Workshop.

Door Theater en congres centrum Orpheus in Apeldoorn werd ik gevraagd 2 workshops te geven aan amateur acteurs over podium presentatie.

Na oefeningen waarin ze zich bewust werden van het licht, "the fourth wall", gebruik van de ruimte, bewustzijn van de medespelers, je plaats op het podium en fysieke communicatie, zijn we met tekst analyse aan de slag gegaan.

Het resultaat was een groep relatief onervaren acteurs die zich enorm kwetsbaar op durfden te stellen in hun tekst beleving.

Yoga Retreat.

Aan mij de eer om een week lang 14 yogalessen te verzorgen tijdens het Detox & Reload yoga retreat in Ibiza. Elke ochtend vinyasa bij het zwembad met prachtig uitzicht over de kust en elke avond yin yoga voor het slapen gaan in de villa. Ook tijdens de stilte wandelingen langs het prachtige kustgebied van Noord Ibiza mocht ik meditaties begeleiden. Een week om nooit te vergeten!

Boek presentatie.

Judith Taanman-Veenstra, auteur van het boek 'Miskraamsels' over haar 5 miskramen, vroeg mij voor haar "Book Shower" als presentatrice. De wens was om alle onderdelen tot een geheel te maken, en het zware onderwerp van miskramen met respect te behandelen, maar zeker ook met humor. Niet alleen omdat het een feestelijke avond moest blijven, maar ook omdat humor in het verwerkingsproces en dus ook haar boek een heel belangrijk onderdeel is.

Na een leuke kennismaking en brainstormsessie met haar man Thijs en haar schrijfcoach Eveline, kwamen we tot een brede invulling van de avond. Het resultaat was een boek presentatie vol interactieve delen, momenten waar de emotie mocht spreken, maar waar vooral ook kon worden gelachen en gevierd!

Streetcasten.

Na jarenlang als Casting Director te hebben gewerkt, is het heel leuk om af en toe een dagje weer mee te denken in dit vak. Joey van Typies Casting vroeg mij een dag op pad te gaan in Amsterdamse buurten, opzoek naar een elftal verschillende types. Een leuk excuus om alle interessant uitziende mensen aan te kunnen spreken op straat!

Stand Up.

Comedian Hans Gommer organiseert elk kwartaal een toffe line up aan comedians in theater Aan de Slinger om nieuw materiaal te testen voor publiek. Dit keer was de eer aan mij, Robin Stofkoper, Berend Koen Brouwers en Vincent Matthijsse om voor een uitverkochte zaal een 15 minuten set te spelen. Het resultaat: een hilarische avond, met geweldige comedians en heel enthousiast, participerend publiek!

Bier etiket.

Uit het niets kreeg ik de leuke vraag vanuit een internationaal bedrijf of ik een bier etiket zou willen opmaken voor een zelf gebrouwen kerst bier. Hierbij moest een werknemer en zijn cultuur centraal staan. Erg leuk om alle wensen te verwerken in een passend ontwerp! En natuurlijk helemaal feest als je dan ook het eindresultaat te zien krijgt na het drukken en plakken.

Erotische verhalen.

Rouze is een platform vol prikkelende verhalen die je uitnodigen te fantaseren, inspireren en experimenteren. De verhalen kunnen worden gelezen of beluisterd. Het was dan ook echt een leuke verrassing om door Rouze benaderd te worden om voor ze te schrijven. Mijn eerste twee verhalen zijn ondertussen aangeleverd en hopelijk volgen er nog veel meer!

Mysteryland festival.

Mysteryland festival (het grootste elektronische muziekfestival van Nederland) viert dit jaar zijn 30 jarig bestaan. Daarvoor zijn ze druk bezig met een rebranding van het feest en daarbij hoort passende copy. Na een paar inspirerende meetings, heb ik het leuke nieuws ontvangen dat ik de komende tijd meerdere copy mag verzorgen. Vandaag startte dat met de eerste mailing.

De uitdaging ligt hier in het vinden van de juiste toon die voor mensen uit heel Europa begrijpelijk is en aanslaat bij meerdere subculturen in de muziek. Mysteryland is een feest waar allerlei muziekstijlen, leeftijden en nationaliteiten samenkomen. Hoe spreek je die gezamelijk aan terwijl je het manifest van het festival in ere houdt? Aan mij de taak!

DID I DO THAT?!